Drożdże winiarskie gorzelnicze 17% do wina białego

ZADBAJ O ESTETYKĘ SWOJEGO SALONU, POKOJU I KUCHNI WYBIERAJĄC SPRAWDZONE PRODUKTY O NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI WYKONANIA!

Czas dostawy to 1-2 dni robocze
2,09 zł
ID: 5906914000042
  • 2 lata gwarancji

    Nasze produkty objęte są 2 letnią gwarancją producenta.

  • Bezpieczna wysyłka

    Produkty wysyłamy bezpiecznie zapakowane firmą kurierską.

  • Szybkie płatności

    Zamówienie możesz opłacić bezpiecznymi płatnościami.

Opis produktu

Drożdże winiarskie gorzelnicze drożdże do wina domowego 17% do wina białego

Szlachetne drożdże winiarskie TOKAY 22, przeznaczone do win białych, pozwalają uzyskać do 17% alkoholu w gotowym trunku.

Tokay to mocne drożdże gorzelnicze, które należy namnożyć przed dodaniem do moszczu. Doskonale sprawdzą się do wykonania win deserowych oraz stołowych.

Bardzo dobre efekty uzyskasz, dodając drożdże Tokay do moszczu jabłkowego, agrestowego, rabarbarowego czy gruszkowego.

Ze szczepem tym możesz wykonać także wino morelowe, głogowe, z dzikiej róży oraz białych winogron i białej porzeczki.

Wykorzystaj proponowane przez nas drożdże, by uzyskać trunek o klarownej barwie i bogatym smaku.

Sposób użycia:

Czystą butelkę 0,3 l napełnić do 3/4 objętości przegotowana wodą, do której należy wsypać 3 łyżeczki cukru. Zawartość butelki wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Następnie dodać szczyptę ( ok. 0,05g) pożywki dla drożdży oraz wsypać zawartość torebki. Całość ponownie wymieszać, butelkę zatkać tamponem z waty i pozostawić w ciepłym miejscu (optymalna temp. 25-28oC), mieszając ciecz1-2 razy dziennie. Po 2-4 dniach, gdy ciecz zacznie burzliwie fermentować , wlać zawartość butelki do przygotowanego moszczu, dodać resztę pożywki, całość wymieszać i zatkać naczynie korkiem z rurka fermentacyjną. Drożdży nie należy dzielić. Zawartość torebki użyć na 5-30 litrów moszczu.

ID 5906914000042

Komentarze:

  • Ocena