Marka

Cena

Brytfanny i gęsiarki

Duszone potrawy to prawdziwa gratka dla wszystkich smakoszy. Brytfanna gęsiarka, dzięki swojej pojemności, pozwoli przygotować pyszny posiłek dla całej rodziny. Jeśli zostanie wykończona emalią, to z pewnością będzie przywodzić na myśl sielski domowy klimat. Brytfanna do mięs jest niezastąpiona w czasie świąt. Długo utrzymuje ciepło, więc nie będzie zajmować kolejnego palnika podczas przygotowywania innych potraw. Robienie w niej dań nie jest szybkie, jednak pozwala uniknąć ich przypalenia.

Pojemne brytfanny na wykwintne potrawy

Każda osoba, która pasjonuje się gotowaniem, powinna mieć w swojej kuchni żeliwną gęsiarkę. To brytfanna o dużej pojemności, która gwarantuje możliwość skorzystania z przekazywanych od pokoleń przepisów. Dzięki niej można postawić na długotrwałe przygotowywanie potraw metodami takimi jak pieczenie, duszenie, a także smażenie i zapiekanie. Te sposoby gotowania są stosowane w kuchniach całego świata. Dzięki materiałowi wykonania gęsiarki oraz jej odpowiedniej konstrukcji nie ma ryzyka przypalenia potrawy, co stanowi nową, wyższą jakość gotowania. Wysokiej jakości gęsiarka od zaufanego producenta to inwestycja na lata, która opłaci się wieloma wyśmienitymi daniami. Długi czas przygotowywania potraw wydobywa z zastosowanych produktów najgłębsze smaki i aromaty. Brytfanna może służyć także do efektownego serwowania gotowych dań. Przemawia za tym jej elegancka prezencja oraz właściwości długotrwałego utrzymywania temperatury. W ofercie sklepu Radochy Gospochy znajdziesz brytfanny o różnorodnej pojemności: od 3,8 do 6,5 l.

Dlaczego warto gotować w żeliwnej gęsiarce?

Gęsiarka żeliwna to porządne naczynie do gotowania, które zdecydowanie warto włączyć do kuchennego asortymentu. Niewątpliwą jej zaletą jest duża pojemność – nierzadko wynosząca cztery, a nawet pięć litrów. Tak pojemny garnek pozwoli przygotować przepyszne danie nawet dla kilkunastu osób, dlatego też brytfanna żeliwna okazuje się niezbędna w przypadku planowanych lub nieplanowanych wizyt gości. W naszym katalogu przedstawiamy wyłącznie solidne, wytrzymałe akcesoria, które spełnią swoje zadanie w każdych warunkach przyrządzania potraw. Mogłoby się wydawać, iż brytfanna żeliwna emaliowana jest reliktem przeszłości – to nieprawda! Ten klasyczny przedmiot do gotowania pozwala potrawom, np. pieczonej gęsi, optymalnie ugotować się w środku co nie zawsze jest łatwe w przypadku korzystania z urządzeń do gotowania.

Gęsiarka żeliwna emaliowana – z czego się składa?

Na pierwszy rzut oka widać, iż zaprezentowane gęsiarki wyróżnia masywna forma. To potężne, trwałe naczynia, które wytrzymują wysokie temperatury. Brytfannę żeliwną można nawet włożyć do palącego się ogniska i nawet wtedy nie ma prawa się zniszczyć. Głównie jednak wykorzystuje się ją do gotowania na kuchence gazowej lub elektrycznej. W wielu przypadkach dno naczynia przystosowane jest także do gotowania na indukcji. Brytfanna na indukcję, podobnie jak inne rodzaje gęsiarek, ma obowiązkowo dołączone wieko. Uchwyt znajdujący się wysoko nad jego powierzchnią ułatwia zdejmowanie pokrywy bez ryzyka poparzenia. Zachęcamy do zapoznania się z poszczególnymi opisami brytfann, które znajdują się na kartach produktowych.

Czym charakteryzuje się brytfanna typu gęsiarka?

Gęsiarka, jak sama nazwa wskazuje, została stworzona do przygotowywania dużych pieczeni – jej wysoka pojemność umożliwia upieczenie całej gęsi. Oferowane przez nas brytfanny zostały wykonane z żeliwa bezpiecznego do kontaktu z żywnością. Materiał ten ma wiele właściwości przydatnych podczas gotowania, ponieważ nie pochłania zapachów ani wilgoci, a także nie powstają na nim trudne do usunięcia plamy i przebarwienia. Żeliwo jest twarde i odporne na uszkodzenia mechaniczne, dlatego nie szczerbi się na przykład podczas krojenia znajdującej się w naczyniu pieczeni. Nasze gęsiarki mają wyjątkowo uniwersalne zastosowanie – można stawiać je na palniku gazowym, płycie elektrycznej, a także używać do gotowania na węglu albo na otwartym ogniu. Ze względu na wydajne przewodnictwo ciepła są szczególnie ekonomiczne, co ma duże znaczenie podczas wielogodzinnego pieczenia lub duszenia potraw.