Cena

Tortownice

Pieczenie wymaga wprawy i umiejętności, ale nawet one nie wystarczą, gdy nie posiada się odpowiednich narzędzi. Tortownica z nieprzywierającą powłoką sprawi, że ciasto zachowa swój docelowy kształt i zaprezentuje się apetycznie na stole – wśród innych serwowanych potraw. Dzięki przedstawionym tortownicom w różnych kształtach możliwe jest przyrządzanie apetycznych wypieków, których kształt pozostaje dokładnie taki, jakiego chcemy. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z poszczególnymi kartami produktowymi i szczegółami asortymentu dostępnego w sklepie Radochy Gospochy.

Wysokiej klasy tortownice okrągłe od Radochy Gospochy

Wykonanie wyśmienitego wypieku w nienagannym kształcie, który rozpieści podniebienie nawet najbardziej wymagających łasuchów, potrzebuje zastosowania odpowiedniej formy do pieczenia. Dlatego nasz sklep internetowy Radochy Gospochy stworzył bogaty asortyment naczyń do pieczenia tortów i innych smakowitych deserów. Szeroki wybór tortownic dostępnych w rozmaitych wielkościach pozwoli dobrać właściwy model dostosowany do indywidualnych potrzeb użytkowych. Tym, co szczególnie wyróżnia dostępne w naszej ofercie tortownice, jest solidne wykonanie. Pierwszej klasy tworzywa, które wykorzystano do produkcji form, dają gwarancję długoletniej wytrzymałości. Oferowane przez nas formy do pieczenia wyprodukowane ze stali węglowej z powłoką typu non – stick, zapobiegającej przypalaniu się i przywieraniu ciasta, uniemożliwiają rozwarstwianiu się wypieku oraz kruszeniu podczas jego przekładania na talerz.

Tortownice do pieczenia słodkich i wytrawnych ciast oraz tortów

Wysokiej klasy tortownice okrągłe posłużą do pieczenia spodów do różnego typu ciast, babek, tortów, a także do przygotowywania serników na zimno i innych tego typu słodkich łakoci. Blaszka okrągła to solidna podstawa, na której można ułożyć poszczególne warstwy tortu. Dzięki solidnemu zamykaniu oraz dużej głębokości naczynia jesteśmy w stanie przygotować efektowny wypiek – wyglądający tak, jakby przyjechał prosto z cukierni. Powłoka typu non–stick nie tylko zapobiega przywieraniu ciasta, lecz także pozwala na szybkie jej oczyszczenie. Łatwo myjące się powierzchnie pozwalają na zachowanie formy w świetnym stanie przez długi czas. Osoby szukające tortownic do wypieków – zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem widocznym w tej kategorii!

Szeroki wybór najwyższej jakości tortownic w rozmaitych rozmiarach

Szukając nowej formy do tortu, warto wybrać kilka modeli. W zależności od potrzeb oferujemy tortownicę 20 cm, 24 cm, 26 cm, 28 cm, 30 cm, a nawet większe. W asortymencie znajdują się również modele z pokrywą, która okaże się niezbędna podczas przechowywania oraz transportowania słodkości. Polecamy także tortownice blachy w kształcie kwadratu i prostokąta. Można w nich nie tylko upiec makowiec, sernik lub inne słodkie łakocie, lecz również zapiekankę, chleb, pieczeń lub pizzę. Upieczenie dużego tortu na uroczystości okolicznościowe wymaga zastosowania odpowiednich form, dlatego niezbędna okaże się okrągła tortownica 28 cm, 30 cm lub większa. Dno formy może posłużyć jako podstawka do wypieku. Z kolei do przygotowania ciasta na popołudniowy poczęstunek dla najbliższych wystarczy niewielkich rozmiarów tortownica 24 cm lub 26 cm.

Dlaczego warto wybierać wysokiej jakości tortownice?

Decydując się na upieczenie dowolnego wypieku, należy wybrać nie tylko odpowiedni rozmiar formy, lecz także właściwy model. Każda tortownica powinna być wytrzymała na działanie wysokiej temperatury, w tym także na odkształcenie, odbarwienie oraz na korozję. Nasz sklep internetowy oferuje wyłącznie wysokiej klasy produkty. Każda dostępna u nas tortownica 26 cm, 28 cm, 30 cm lub większa albo mniejsza cechuje się wytrzymałością na przedwczesne zniszczenie. Ponadto wszystkie modele równomiernie rozprowadzają ciepło, co pozwoli zapobiec zakalcowi, gwarantując jednocześnie udany i smaczny wypiek. Z formami do ciast od Radochy Gospochy każdy wypiek będzie nie tylko wyśmienicie smakował, lecz także zachwyci pięknym, równym kształtem.

Tortownica kwadratowa lub okrągła – jaką wybrać?

Okrągła blaszka do tortu może zostać użyta również do wypieczenia pysznej, wytrawnej tarty lub okrągłego sernika. Z kolei inne tortownice do pieczenia, takie jak tortownica kwadratowa lub prostokątna, pozwoli upiec foremny i wygodny do porcjowania przysmak. W tortownicy można przyrządzać także szereg niecodziennych dań, w tym również propozycji niesłodkich. Przykładem takiego posiłku może być przepyszna zapiekanka farmerska, którą piecze się w okrągłej tortownicy. Prostokątne naczynie może zaś posłużyć do stworzenia zapiekanki ziemniaczanej, makaronu zapiekanego z serem czy tortu warzywnego. Jak widać, tortownica jest niezwykle uniwersalnym narzędziem kuchennym, którego nazwa nie do końca odzwierciedla wielości i różnorodności codziennych zastosowań kulinarnych.