Marka

Cena

Stolnice i wałki

Wyrabianie ciast nie należy do najprostszych zadań, jednak odpowiedni asortyment może je znacząco ułatwić. Drewniana stolnica daje odpowiednią przestrzeń do ugniatania i wałkowania. Z pewnością pozwala też znacznie zmniejszyć problem ze sprzątaniem kuchni po skończeniu pracy. Dla osób ceniących sobie bardziej ekologiczne rozwiązania, możliwy jest także wybór stolnicy z bambusa. Równie przydatny jest wałek do ciasta. Można wybrać spośród tych z korpusem ruchomym lub przytwierdzonym na stałe

Stolnice do ciasta – pozwól sobie pomóc w kuchni

Zdarza Ci się rezygnować ze zrobienia domowego makaronu na rzecz tego gotowego ze sklepu, bo nie masz czym ani na czym rozwałkować ciasta? Stolnice kuchenne to rzecz absolutnie niezbędna w kuchni każdej osoby, która kocha gotowanie, a szczególnie domową, swojską kuchnię, która kojarzy się właśnie z potrawami mącznymi! Pozwól sobie pomóc – przygotowaliśmy dla Ciebie szeroki asortyment stolnic do ciasta, które pomogą Ci utrzymać czystość na blacie kuchennym i usprawnią proces wałkowania. Kilka z nich wyposażonych jest w wałki do ciasta i akcesoria – to naprawdę dobry wybór!

Wałki do ciasta – jakie wybrać?

W naszej ofercie znajdują się wałki z silikonową, nieprzywierającą i antybakteryjną powłoką. Ich dużą zaletą jest łatwiejsze utrzymanie w czystości i możliwość mycia w zmywarce. Mamy również klasyczne wersje drewniane – dla osób, które preferują wyrabianie ciasta w tradycyjny sposób, i które w swojej kuchni dbają o wybór ekologicznych rozwiązań. Powłoka to niejedyny element, którym warto się kierować przy zakupie. Do wyboru mamy wałki z korpusem stałym lub ruchomym. Wybierając korpus stały możesz przy użyciu nieco większej siły nacisku szybciej uzyskać pożądaną grubość ciasta. To doskonały wybór dla osób doświadczonych w wyrabianiu ciast. Wałek z ruchomym korpusem polecamy osobom, które chcą wyrabiać ciasto idealnych rozmiarów bez większego wysiłku – szczególnie osobom, które niezbyt często gotują.

Stolnice do ciasta – jak wybrać najlepszą

Silikonowe stolnice to prawdziwy hit w nowoczesnych kuchniach. To łatwe do zrolowania podkładki, które idealnie przylegają do gładkiego blatu i nie przesuwają się po nim podczas wałkowania ciasta. Centymetrowe podziałki na ich brzegach przydają się na przykład podczas wykrajania idealnie równych fragmentów ciasta. Taka stolnica jest łatwa do wyczyszczenia, ciasto nie przywiera do niej, a po wypłukaniu wodą lub przetarciu ściereczką można ją zwinąć w ciasny rulon i z łatwością przechowywać na przykład w szufladzie. Drewniane, tradycyjne stolnice kuchenne z rantem to propozycja dla pań domu ceniących sobie klasyczne i ekologiczne rozwiązania w kuchni.