Brytfanna 4l gęsiarka żeliwna emaliowana Emalia Rybnik

ZADBAJ O ESTETYKĘ SWOJEGO SALONU, POKOJU I KUCHNI WYBIERAJĄC SPRAWDZONE PRODUKTY O NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI WYKONANIA!

Czas dostawy to 1-2 dni robocze
219,99 zł
ID: 5907564502986
Emalia Rybnik
  • 2 lata gwarancji

    Nasze produkty objęte są 2 letnią gwarancją producenta.

  • Bezpieczna wysyłka

    Produkty wysyłamy bezpiecznie zapakowane firmą kurierską.

  • Szybkie płatności

    Zamówienie możesz opłacić bezpiecznymi płatnościami.

Opis produktu

Brytfanna żeliwna 4L 29 cm emaliowana JADWIGA EMALIA RYBNIK

Żeliwo to materiał, który nie pochłania zapachów, wilgoci, nie tworzą się na nim plamy i przebarwienia. Wyjątkowo twarde, nie szczerbi się i nie rysuje. Żeliwna brytfanna to inwestycja na lata.

Naczynia żeliwne nadają się do każdego typu kuchenek – zarówno do palników gazowych, płyt elektrycznych i indukcyjnych, a także do gotowania na węglach i na otwartym ogniu.

Brytfanna żeliwna cechuje się doskonałym przewodnictwem ciepła oraz pozwoli wydobyć najgłębsze smaki i aromaty przygotowanych potraw. Jest odporna na zarysowania, uszkodzenia powłoki czy zadrapania.

Materiał z którego garnek został wykonany równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni, wolno się rozgrzewa i bardzo długo utrzymuje ciepło. Jest to naturalny materiał, pozbawiony chemicznych dodatków i przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Gotowanie w naczyniach żeliwnych pozwala przygotować soczyste i aromatyczne potrawy. Nic nie smakuje lepiej niż delikatne mięso, czy ryba rozpadające się na kawałki! 

W naczyniach żeliwnych można smażyć, dusić, piec, zapiekać  – na wszystkich typach kuchni i na otwartym ogniu, nad paleniskiem. Bez problemu posłużą również jako naczynie do podania gotowej potrawy na stół. Naczynie rozgrzewa się powoli, ale bardzo równomiernie, dzięki czemu długo utrzymuje temperaturę potrawy i pozwala na równomierne ogrzewanie dokładanych składników.

Przygotowanie potraw w naczyniach żeliwnych to zupełnie inna jakość gotowania niż w przypadku naczyń aluminiowych. Żeliwne naczynia wpływają na jakość smażenia czy pieczenia. Różnią się od garnków aluminiowych, które błyskawicznie się nagrzewają i tak samo szybko stygną.

Gotowanie w żeliwie nie pochłania dużych zasobów energii i jest ekonomiczne – garnek po podgrzaniu wystarczy trzymać na niskim ogniu/niskiej mocy kuchenki. Dzięki temu będzie działał wydajnie i szybko a potrawy nadal ciepłe.  Stawiając brytfannę z gorącą potrawą na stole, masz pewność że jedzenie długo pozostanie ciepłe, bez potrzeby dodatkowego podgrzewania.

Garnek żeliwny z pokrywą doskonale nadaje się nie tylko do piekarnika, ale i do wszystkich typów kuchenek - indukcyjnych, ogniowych, gazowych czy ceramicznych.

ID 5907564502986
Marka Emalia Rybnik
Materiał Żeliwo
Szerokość 22,5 cm
Długość 29 cm
Pojemność 4 L
Kolor Szary
Długość z uchwytami 37 cm
Wysokość całkowita 14 cm
Czyszczenie Zalecane mycie ręczne
Powłoka zewnętrzna - emaliowana

Komentarze:

  • Ocena