Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 299 zł! kod: "DOSTAWA"
Do wykonania kruchego ciasta będziemy potrzebować:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki musimy ze sobą wymieszać i uformować z nich jedną masę, którą następnie należy przez minimum 30 minut schłodzić w lodówce.
2. Następnie ciasto należy rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Pamiętajcie o zrobieniu dziurek widelcem na całej powierzchni.
3. Na ciasto warto wyłożyć papier do pieczenia i obciążyć go np. grochem. Zapobiegnie to podnoszeniu się ciasta podczas pieczenia. Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 15 minut.
4. Po tym czasie usuwamy papier wraz z obciążeniem i pieczemy przez kolejne 20-25 minut. Ciasto powinno nabrać złotego koloru. Teraz zajmiemy się nadzieniem naszej tarty. Proponujemy użycie waniliowego budyniu i świeżych truskawek.
5. Budyń trzeba przygotować według instrukcji na opakowaniu i przelać go na ostudzone ciasto. Następnie dodać pokrojone truskawki lub inne ulubione owoce.
Smacznego!