Ostrzałka kuchenna do noży uniwersalna solidne ostrze

Karl Hausmann

ZADBAJ O ESTETYKĘ SWOJEGO SALONU, POKOJU I KUCHNI WYBIERAJĄC SPRAWDZONE PRODUKTY O NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI WYKONANIA!

29,99 zł
Czas dostawy to 1-2 dni robocze

Opis produktu

Ostrzałka kuchenna do noży uniwersalna solidne ostrze

Doskonałej jakości, dwustopniowa ostrzałka do noży. To zaawansowane narzędzie zapewni należyte i kompleksowe naostrzenie nawet najtępszych i najbardziej zaniedbanych noży dzięki zastosowaniu aż 2 gniazd ostrzących w różny sposób! Sprawdź sam jak szybko doprowadzisz swoje kuchenne noże do porządku i pełnej sprawności!

Ostrzałka marki Karl Hausmann to proste i intuicyjne urządzenie, które usprawni Ci przyprawianie potraw. Niezwykle praktyczna i elegancka ostrzałka do noży to przydatny gadżet w każdej kuchni, który ułatwi Ci codzienne czynności w kuchni.

Wykończenie na wysoki połysk sprawia, że bardzo efektownie będzie się prezentował na świątecznym stole.

Dla każdego amatora kuchni równie istotnym faktem będzie zastosowanie ergonomicznego uchwytu, zapewniającego stabilność i wygodę podczas ostrzenia. Ponadto wyprofilowana rączką zminimalizuje ryzyko skaleczenia. Dodatkowym atutem są także podkładki antypoślizgowej, które zapobiegają przesuwaniu się ostrzałki po blacie podczas ostrzenia.

Cechy produktu:

  • Najszybsza ręczna ostrzałka na rynku!
  • Dwa etapy ostrzenia (ostrzenie zgrubne oraz precyzyjne wygładzanie) pozwolą przygotować ostrza jak w profesjonalnej kuchni
  • Ostrzenie w kształt litery V przynoszące największą efektywność.
  • Wygodny, ergonomiczny uchwyt do przytrzymywania podczas ostrzenia.
  • Wysokiej jakości obudowa z miękkiego tworzywa! Odporna na zabrudzenia!
  • Kompaktowy rozmiar. Zmieści się w każdej kuchni i w każdej szufladzie!

Ostrzałka została wyprodukowana z węglikowych płytek oraz dwóch par ceramicznych prętów z tlenku cyrkonu, co umożliwi szybkie i precyzyjne naostrzenie każdego, nawet najbardziej stępionego noża kuchenny o gładkim ostrzu. Grubszy element ostrzący przeznaczony jest do szybkiego wyprowadzenia idealnego kąta ostrza, cieńszy natomiast służy do końcowego wygładzenia ostrzonej krawędzi

Instrukcja ostrzenia:

  1. Podczas używania ostrzałki należy ustawić ją na stabilnej powierzchni. Lekko naciskając w dół, przeciągnąć od 3-5 razy ostrze od rękojeści do czubka ostrza.
  2. Następnie należy wygładzić ostrze w szczelinie z ceramicznymi prętami.
  3. Powtarzać tę czynność kilkakrotnie.
  4. Po użyciu ostrzałki zaleca się przetarcie noża wilgotną szmatką lub jego obmycie pod bieżącą wodą.
  5. Ostrzenie powtarzać co 6 miesięcy lub w razie potrzeby.
ID 5907564506076
Marka Karl Hausmann
Długość 19 cm
Czyszczenie Zalecane mycie ręczne

Komentarze:

  • Ocena